Upptaktsträff den 12:e april

Den 12e april var upptaktsträffen i SOKs klubblokal Orientalen.

Per Janze berättade hur han tillverkat sin egen pagaj, eskimåpaddel. En pagaj ger en annan paddelteknik som många upplever som behaglig och sparande för kropp och leder. Den kraft som används i paddeldraget fördelas jämnare ut och belastningen på till exempel axellederna minskar. Det viskas även om en anad mysfaktor.

Per Janze berättar om den spännande, roliga och överkomliga slöjdresan till att ha tillverkat sin egen pagaj, eskimåernas namn på paddel.Lennart Gladh har jobbat hela sitt liv med naturen, först på Länsstyrelsen i Västmanland sedan inom WWF. Han berättade om Västra Mälaren och vad som gör dess natur unik. Ett intressant och givande föredrag, lärorikt om den miljö vi rör oss i.

Lennart Gladh berättade mycket intressant om hur naturen har utvecklats i Mälaren.

Föreningen bjöd alla närvarande på Pizzabuffe och kaffe.

Bronek berättade om bassängträningarna.

Bronek berättar om allt nyttigt vi kommer att få lära oss under årets bassängträningar.

Årets turprogram presenterades

Vi höll till i Västerås SOKs lokal Orientalen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.