2017-07-21–23 juli, Åland

I turbeskrivningen skrevs att vi eventuellt skulle besöka Signilskär, men när vi turledare skulle ut och reka innan turen blåste det så pass mycket att vi inte lyckades ta oss dit. Det gjorde att vi också fick ändra våra turplaner eftersom vi inte ville ge oss ut i okänd terräng med deltagare.

Då vädret skulle vara lugnt på fredagen bestämde vi oss för att paddla mot Sälskär då vi visste att vi hade deltagare som önskade besöka stället. Efter lunch på Truten fortsatte vi mot Sälskär. När vi närmade oss Sälskär började vi tyvärr se algerna i vattnet. Algerna var på partikelstadiet och hade ännu inte börjat bilda långa trådar, men det var tråkigt att se.

På kvällen stod promenad på fyrön på programmet. Vi tittade bland annat på fyren från utsidan, på dansberget, boden där det finns möjlighet till nödhärbärge mm. Sedan undertecknad senast besökte fyren har föreningen ”Sälskärs vänner” satt upp fler infoskyltar som berättade om olika platser och hur livet på fyren sett ut tidigare.

På lördag morgon började vi snirkla tillbaka söderut längs vackra öar och granitklippor. Övernattningsställe blev Truten, samma ställe där vi åt lunch första dagen. På eftermiddagen fortsatte vi mot Käringsundsbyn i god tid så alla som ville hann med färjan tillbaka.

Deltagare: Arne A och Roger N, Ledare: Anette Rothberg, Karl Hogård

Info från kalendariet:
Grad: 4

Ledare 1: Anette Rothberg, 073-6736925, arothberg[at]telia.com
Ledare 2: Karl Hogård, 070-51 921 28, karlhogard[at]gmail.com
Deltagare: 7
Startplats: Kärringsundsbyn

Beskrivning: Tanken är att man kommer till Åland på torsdag kväll och själv ordnar inkvartering genom att tex tälta i Käringsundsbyn och att vi kommer i land så att man kan ta kvällsfärjan 18.30 från Eckerö till Grisslehamn på söndagkvällen.

Vädret kommer till stor del att avgöra vart vi paddlar under denna tur. Starten sker i Käringsundsbyn. Om vädret så medger ger vi oss ut västerut i mer oskyddade vatten och kanske besöker Signilskär. Vid blåsigare väder beger vi oss i lite mer skyddad terräng i nordväst. Vi kommer att hålla ett lugnt tempo men vill att du som deltar är van vid att paddla i blåst och oskyddade vatten.

Dagsetapper ca 20-25 km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.