2017-07-14–16 juli, Misterhult

Misterhult i mestadels sol 14-16 juli 2017

Vi var sex medlemmar som på fredagen paddlade ut från Klintemåla hamn norrut förbi Älö och till Huholmen för paus. Sedan vidare mellan Inre och Yttre Ledskär till Krokskär, där vi efter funderande slog läger. Soligt och lugnt.

På lördagen paddlade vi uppåt i Misterhultsreservatet till gränsen och Klåvskär. Här vände vi och tog oss söderut till Norra Måsskär, där vi hade paus.  Vi hittade sen en skyddad plats på en av Mörtholmarna för lunch.  Sedan trixade vi oss mellan grynnor mellan Strupö och Berkskär.
Därifrån paddlade vi söderut förbi många öar för att söka natthamn på Pärlan i reservatet, Fågelmarksskär. Där är det bra tältplatser. Det soligt och lätta vindar.

På Söndagen efter den långa paddlingen dagen innan, paddlade vi i småskuren skärgård söderut till Äspö. Återfärden gick efter lunch på Grönaslätt ut på öppet vatten och förbi Kråkelund. Det var mulet och det blåste en sydvind, så det gick fort att komma norrut till Kintemåla Hamn. Vi passerade den grunda Steksfjärden på vägen dit.
Vi kom i hamn klockan 16.30.  Då började det regna.
Vi kunde notera 62 km.

Vi som paddlade var: Ann U, Gertrud T, Kristina L, Marie B, Per J och Lars L , som var ledare och skrev ovan.

Ann
Ann
Marie och Kristina
Gertrud
Kristina
Gertrud
Marie

Kalendariets beskrivning av turen
Förlängd helg efter att fågelskyddet har släppt.
Grad: 4
Ledare 1: Lars Lundin, 0705-416646, lars.lundin.ll[at]gmail.com
Deltagare: 10

Startplats: Klintemåla hamn
Beskrivning: Turen går i Misterhults vackra småskurna skärgård. Turen går mestadels i skyddade vatten, men en del överfarter på öppet vatten kommer att göras. Färdvägen bestäms av främst väder och vind.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.