2017-06-21, Kvällstur utanför Ängsö

Onsdagspaddling från Långholmens brygga, Ängsö 21 juni 2017

Totalt var vi tre som samlades vid Långholmens brygga. Två av oss var i god tid eftersom vi bägge hade minne av att den sista biten tar lite längre tid än man tror. Den sista i gruppen, befarade vi, såg ut att vilja sjösätta med att tvärnita på isättningsrampen. Så var dock inte fallet utan bara en farhåga om att han var sen…..

Vi enades om att paddla ut ur Skurusundet västerut för att titta på vågor och vind. Om modet stod oss bi var tanken att rasta någonstans på Hallingen. Vi enades om att i de måttfulla vågorna som var, ta oss till utsidan av Hallingen. Enligt en i gruppen skulle det finnas ett bra ”gå iland och fikaställe” på syd udden. Med siktet inställt paddlade vi så smått på, pratade paddlar och såg någon havsörn. Något lämpligt ställe var svårt att finna tills vi utan rädsla tog oss genom lite vass. Och se, där var landstigningen smärtfri och bekväm och dessutom i Sörmland! Vi passerade länsgränsen med en hårsmån.

Det viktiga med dessa kvällsturer är fikapausen. Trots detta så lämnade en av oss sitt fika i bilen varför vi med gemensamma krafter även födde den utsvultna fågelungen…
Sittandes där på klipphällarna medans solen sakta sänktes fick vi höra hur det verkligen gick till med design och framtagning av Trapper Royal. Det var speciellt intressant eftersom en av oss färdas i en dylik farkost. Till slut bröt vi upp och startade färden till utgångspunkten. Valet stod mellan Måholmssundet eller östersidan om Hallingen. För att inte missa ”cowboypaddlingen i solnedgången” blev Hallingen alternativet. Åter vid bilarna stannade loggen på 12 km och klockan runt 21.00.

Som det ofta blir så blev det bättre än väntat. Härlig natur, både på vattnet och resan dit. Även denna onsdag var det värt mödan att ta sig ut.

Per J, Hans F, Anders Ö

Tur-info i Kalendariet 
Grad: 2

Ledare 1: Per Janze, 073 960 71 61, per.janze[at]gmail.com
(Björn har fått förhinder och Per tar hand om turen i stället)
Ledare2: Bestäms vid iläggningen.
Deltagare: 8.
Startplats: Långholms brygga på Ängsö.
Starttid: kKockan 18.00 klar i kajaken för avfärd.
Beskrivning: En stillsam tur ut till öarna utanför Ängsö för att på någon trevlig landningsplats ta en ordentlig fika.

Vid Långholmen och den ena fiskaren
Anders
Hasse
Anders
Hasse
Oh
Per
Hasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.