2017-05-14, Bassängövning 3, rollar

Rapport från bassängträningen: 

Vid årets tredje och sista bassängövning var det tema rollar och vi blev totalt fem personer som rollade runt i bassängen. Erfarenheten i gruppen sträckte sig från att aldrig provat att rolla till att handrolla. I väntan på att få lägga kajakerna i vattnet så var det teorigenomgång på bassängkanten. Därefter satte vi oss i kajakerna, mjukade upp höfterna och genomförde några grundläggande rollövningar. Under kvällen blev det också några naturliga övningar på kamraträddning, vilket man aldrig kan öva för mycket på. Innan det var dags att lägga kajakerna på bassängkanten igen så hade alla tagit sig upp ur vattnet med en roll, om än med lite extra stöd på paddeln. Fortsatta övningar blir nu ute på ”riktigt” vatten.
Ledare: Emma.

Info om bassängräningen:
Grad: 1
Ledare 1: Emma Hellström
Ledare 2: Björn Forsberg
Startplats: Lögarängsbadet
Deltagarantal: 13

Kostnad: 100 kr/tillfälle, PG 85 64 55 – 1.
Tag med egen kajak. Anmälan till emma.hellstrom[at]gmail.com

Beskrivning: Vi övar på rollar. Rollar är roligt att öva på och kunna, men ger också en ökad trygghet i oroliga vatten. Efter genomgång av hur en roll går till och övningar för att lära sig eller utveckla sin roll, får alla öva på sin nivå. Både du som aldrig provat att rolla och du som redan kan rolla men vill repetera rollen inför årets paddelsäsong är välkommen.

Det viktigaste för att följa med på högre graderade turer (och för säkerhet på privata turer) är att man övat på kamraträddning. Om du inte kan vara med den 23/4, så ser vi till att kamraträddningar kan övas vid de två senare tillfällena också. Säg till vid anmälan i så fall.

Hålltidpunkter

18.30 Lastning av kajaker vid kanothuset för de som har sin kajak där (och vill ha hjälp).
18.50 Ankomst Lögarängen, kajaker bärs in och ombyte.
19.15 Samling vid bassängkanten, flytt av linor samt genomgång av kvällens övningar.
19.30 Tillgång till bassäng för övningar.
21.00 Kajakerna bärs ut samt ombyte.
21.30 Alla måste vara ute, badet stängs.

Du tar med din egen kajak, flytväst, paddel och kapell. Det kan också vara skönt att ha något som täcker benen för att inte skada sig på kajaken, allra helst vid kamraträddningar och balansövningar. Gärna våtdräkt för att hålla värmen i vattnet om du har lätt för att frysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.