2017-05-10, Onsdagspaddling

En sen och kall vår, med snöfall dagarna innan tur, gjorde nog sitt till att det blev en liten grupp på tre personer som gav sig ut på säsongens första onsdagspaddling. Men, precis som så många gånger förr, blev det en fantastisk kvällspaddling med härliga förhållanden.

Såsom utannonserats var vi klara för sjösättning klockan 18, solen sken och den vind som funnits under eftermiddagen hade mojnat. Vi tog kurs från rampen vid Långholmens brygga, längst ut på Ängsö, ut genom Skurusundet. Vidare paddlade vi väster om Björkskär i riktning mot Tallgås som vi rundade och sedan mot Hallingens norra udde. Där hade vi i gruppen varit på tidigare och visste således att det är ett fint fikaställe. Denna kväll blev det dock vidare paddling till en annan av öns norra uddar där vi klev iland för en skön fikastund i kvällssolen. Trevligt och avkopplande är två ord som bra beskriver vårt besök på ön, innan vi åter sjösatte och paddlade närmsta vägen tillbaka till iläggningsplatsen.
Det blev en tur på drygt två timmar vilket kändes alldeles lagom med tanke på att det var säsongspremiär för samtliga i gruppen. Paddelmusklerna fick ett lugnt uppvaknade efter vintervilan och turen gav definitivt smak på mer paddling under våren och sommaren, kul!
Vid pennan, Stefan Humbla (turledare)
Deltagare: Christina Palmér, Peter Palmér
Sol, sol, sol
Christina och Peter
Lite kylig sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.