2017-03-16, Upptaktsträff

Den 16 mars var det upptakt för HAV på kyrkbacksgården och vi var 39 paddlare som samlades för att ta del av kvällens program.

Efter en kort visning av nya hemsidan fick vi höra Staffan Öström visa bilder och berätta om paddling i Helgeland i Norge. Många fina vyer som väckte paddellusten till liv efter vinterns dvala. Därefter presenterades årets turprogram – 16 turer och 3 bassängtillfällen. Dessutom kommer det att bli en ”24-timmarspaddling” i maj där Västerås möter Eskilstuna på Mälaren och det kommer att läggas ut kajakorientering i Mälaren, så det finns några närliggande paddelmål i sommar. Hela programmet finns på hemsidan under fliken kalendarium.

Kvällen avslutades med att Hans Friedel berättade om tillverkning av kajaker och paddlar. En spännande inblick i hur det går till och jobbet som ligger bakom en ny modells blivande.

Under kvällen fick vi också tips om ”IS-SAR”, en internetsida som visar bilder av isläge/vågor och kan vara bra att titta på före en längre resa: http://www.trampofoil.com/is-sar/

Första tillfället att sjösätta kajaken på en HAV-tur är den 8 april då Daniel Dahlblom och Björn Forsberg kommer att leda en dagstur i Stockholm. Vi håller tummarna för att vädret visar sig från sin bästa vårsida, men tänk på att vattnet fortfarande är kallt och kräver rätt kläder.

Den som är i behov av kajakförvaring kan höra av sig till Aktivt Uteliv för att hyra förvaringsbox, se bifogad fil.

Med förhoppning om en paddelrik säsong

//Emma H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.