2021-08-5-8/ St: Annas skärgård, Tyrislöt

2021-08-10-13 Sankt Annas skärgård

I år flyttade vi turen en vecka framåt för att väderprognosen lovade ett fint väder med sol och milda vindar.

Vi var 3 personer som startade paddlingen från Tyrislöt söderut mot norra sidan av Väggö och Gräsmarö till Harstena hamn. I hamnen beskådade vi segelbåtar och sommargäster. Efter det tog vi oss vidare på västra sidan av Harstena till Birkskär där vi slog nattläger vid norra viken. Efter sol, bad och middag somnade vi.

Nästa morgon njöt vi av soluppgången och vyer över ytterskärgården. Efter frukosten rundade vi Strupskär och begav vi oss söderut förbi Lökskäret, St. Lundskäret, Brännholmen till Häradskär.

Vi stannade i hamnen och tog promenaden till fyren. Efter detta paddlade vi norrut mot Laxvarp. Där hittade vi inte lämplig plats för nattläger så vi fortsatte till St. Lundskär. Helt underbar paddling hela dagen med lätt svalkande vind 3 m/s från syd och stora Östersjön rund om. Bara en militär skolbåt har stört oss under dagen med stort oväsen och svallvågor. Vi misstänkte att vi var deras övningsmål.

Igen en morgon och frukost med sol och vy över vattnet. Vi satte kurs till Gubbön och gick upp på toppen för att se uppifrån de öar vi paddlade förbi ock fyren på Häradskär. Från Gubbön paddlade vi norrut till Norruden, på västra sidan Grönsö mot Gröskär där finns en fin plats för övernattning.

Sista morgon igen med sol och milda sydvindar. Nu paddlade vi norrut genom Åsskären, Skogsbirkskär, förbi Mansö och St. Fågelö mot udden på Långa Missjö. När vi rundade norra sidan av Missjön möttes vi av ökande vind ca 6m/s och större vågor. Vi kom i hamn i Tyrislöt glada över en lyckad tur. Vi har paddlat under de 4 dagarna enligt GPS 71,4 Km.

Med på turen var Joakim T., Peter E., Zdenek K

Flera bilder från turen finns på Facebook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Påannonsering i våras.

2021-08-5-8/ St: Annas skärgård, Tyrislöt

Härlig natur i den Östgötska skärgården. En klassisk och alltid uppskattad fyradagars tur.

För dem som vill paddla 2 dagar finns också möjlighet att ansluta.

Väder och vind styr vägvalen.

Grad: 3-4

Turledare: Zdenek Klimt och Joakim Thornell

Samlingsplats: Tyrislöt kajakuthyrning, klara för sjösättning torsdag kl. 10.00

Kartor: St Anna & Gryt på Tyvek

Anmälan: senast 2/8 till Zdenek, klimtzdenek[at]gmail.com, 070 547 68 19.  (max 12 deltagare)