2021-06-19/ Lördagspaddling: Mårtenshamn- Långholmen- Ridöskärgården, Västerås

Vi var 3 som träffades på det fina lilla Vretbobadet.

Strax efter kl.10 började vi paddla över farleden mot fyren på Aggarön. Solen sken starkt och östligt vind 4 m/s gjorde att resan var behaglig. Vi stannade på Långholmen för att bada och fika. Efteråt tog vi kursen söderut mot lilla ön Granskär som ligger på Södermanlands sida. Då var det dags för bad och lunch.

Med nya krafter och med vinden i ryggen paddlade vi mot sundet mellan Nysslingen och Hummelholmen. Vi tänkte gå i land på norra sidan av Bjurholmen men platsen var upptagen av kossor som vilade under informationstavlan. I viken söder om Måholmen ankrade tiotal båtar och samma sak i hamnen på Kedjeön. Vi rundade norra sidan Måholmen och kom igen till samma plats på Långholmen som vi var på förmiddagen för att ta en privat och sista bad för dagen.Klockan 18 var vi tillbaka i Vredbobadet.

Med på turen var Ann Ulmehag, Per Janze, Zdenek Klimt vid pennan.

burst


burst


Påannonsering av turen vid upptaktsmötet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2021-06-19 Mårtenshamn – Ridöarkipelagen (Mälaren)

Ridön med dem många små öarna är känd för fin natur och rikligt med djurliv.
Vi kan på den här turen njuta av denna idyll.

Har paddlare som startar från Södermanland lust att möta oss ? Finns en ledare ?

Grad: 1-2
Turledare: Zdenek Klimt
Samlingsplatsen: Vretbobadet vid Mårtenshamn klara för sjösättning kl. 10.00
Anmälan: den 18/6 till kl. 18.00, klimtzdenek[at]gmail.com, 070 547 68 19