2021-06-12/ Heldag från Långholmens brygga vid Ängsö

Lördagspaddling Ängsö 12 juni.

Väderprognosen för lördagen så ut lite sisådär. Uppehåll på förmiddagen men med prognos på regn framåt efm. Pga. av detta enades gruppen om att korta av och kanske ett något tidigare avslut jämfört med utsatta förutsättningar.

Avfärd ca 10:17 från Långholmens brygg. I måttlig vind (bris) styrde vi mot östra Hallingen. Tanken var att följa Hallingen på norrsidan för att smyga i lä efter kanten och därmed missa vinden. Vi beslöt att ta ett lite stopp vid östa ändan bara för att det var trevligt.

Efter stoppet blev det lite myteri i gruppen. Halva gruppen önskade ”bara titta” hur det såg ut på andra sidan. Så blev det och utan att vi återvände till den ursprungliga planen. Vi slörade längs Hallingen och rastade på västra udden, egentligen Hummelnäs. Det är precis på andra sidan länsgränsen så det blev ett stopp även i Sörmland. Medhavd skaffning i sol och bara överkroppar. Vi kunde bara konstatera hur bra det var.

Vi påbörjade återresan via Måholmssundet. Halvvägs beslöt vi att det vore nog bra med lite regnskyddade förstärkningsplagg. I en liten vik klädde vi på oss sittandes i kajakerna och vips när det väl var på plats fick vi uppleva ett duktigt regn som även inkluderande smattrande hagelskur. En upplevelse bara det!

Återvände till startplatsen ca 14.30 och loggen visade strax under 2 mil.

Per J / Ztenek K

burst

 

 

fbt


Påannonsering i samband med årets turpresentation:

Heldagspaddling med start från Ängsö 

Vi startar från Långholmens brygga, Skuresundet (kl 10 färdiga i kajakerna ) söder om Ängsö och rundar några öar i jakt på några fina ställen att stanna till för rast och vila.

Tag med skaffning så att det räcker till 2 stopp. Räknar med att vi är tillbaka senast kl 16.

Anmälan till per.janze[at]gmail.com alt 073 9607161 senast 18 fredag 11 juni

Grad 2 paddling men ge akt på vädret om du är osäker.

Turledare Per Janze 073 9607161 och Ann Ulmehag 070 7103626

Sjösättning Långholmen brygga ( N 59° 30′ 40.52″, E 16° 52′ 59.86″).
Ifrån bron över till Ängsö
, kör så långt det är möjligt!