2020-08-12, Onsdagspaddling med räddningsövningar

Turrapport

Onsdagspaddling vid Kvicksund den 12 augusti 2020

En kvällspaddling med start från Sandabadet Kvicksund. Tre tappra själar stävade från badet mot Pottskär (strax intill Kvicksundsbron). Lite blåsigt med skvalpande vågor. Så pass att vi samlade ihop hos i lä av Röhäll innan vi gick över farleden. I den fina kvällssolen var det flera badgäster vid badet och vi gick så långt som möjligt åt sidan. Tanken var att, för den som ville, att få prova på lite räddningsövningar. 30% av gruppen valde att göra så. Sol och varmt i vattnet, perfekt för lite övningar med kajak. Tyvärr slutade övningarna med ett paddelbrott vilket lade lite sorti på stämningen. Efter ombyte och kaffe med dopp styrde vi åter mot utgångspositionen. Ingen vind och rakt mot solnedgången – ja som en riktig cowboypaddling man bara ser på film.
Nöjda och glada hjälptes vi åt att lasta kajakerna. Klockan mätte 21.30

Anders, Simone och Per

Bilder, se nederst på sidan

________________________________________

Påannonsering om turen i vintras.

Tanken är destination Pottskär och att det där ges tillfälle till räddningsövningar. Badhus är bra men ibland är det bra att träna i den riktiga miljön. De som inte vill öva ges möjlighet till att poängbedöma, applådera samt lite längre fika. För övningen hoppas vi på bra väder.

Skratt undanbedes vänligen men bestämt .

  • Anmälan senast 20:00, 11 aug till per.janze[at]gmail.com
  • Ledare: Per Janze 073 960 71 61, hjälpledare Staffan Ö
  • Samlingsplats: Sanda-badet, Kvicksund
  • Tider: Start i kajaken 18.00 åter ca 21

___________________________________