2020-08-7–9, Sankt Annas skärgård

Vi startade vid S:t Anna Kajak – Tyrislöt kajakuthyrning, vilket är en perfekt iläggningsplats, bra bryggor och det finns parkering intill mot en liten avgift.

Efter sedvanlig fika innan turstart tog färdledaren oss mot nordost via Yttre Olsön, Inre Kärrö och upp till Häradsskär för intagning av lunch. Vi kom ca 50 från 2 st havsörnar. God bris i ryggen och behagligt lätta moln som dämpade solljuset en aning. Efter lunchen tog vi oss vidare mot nordost ut mot yttre Brunnskär där vi vände och slog nattläger vid norra spetsen på inre Brunnskär. Efter sol, bad och middag somnade vi alla ovaggade.

 Tidig uppstigning och ett ypperligt tillfälle att njuta av ytterskärgården vid soluppgång. Frukosten avklarades och vi begav oss 10:00 österut till N och S Köpskär, ner till Gärningskär, snuddade hörnet på sälskyddsområdet innan vi tog kurs mot Västra Aspskäret för lunchpaus. Resan fortsatte sydost med siktet inställt på Ådskär. Helt underbar paddling hela dagen med lätt svalkande vind, 20-23 grader i luften och 18-20 grader i vattnet. Vid varje stopp badade vi och hade det helt underbart.

Sydspetsen på Ådskär hade bra fina platåer för 6 tält och vi hade en trevlig kväll med solnedgång, ljumma klippor och mat och dryck.

 

Söndag morgon var det åter avfärd kl 10:00 och vi satte kurs mot Kupan och besökte båken, landstigning på västra sidan gjorde att vi blev ännu tacksammare för vår övernattning med rent finns klart vatten, här inne var det illaluktande algsoppa och ca 12 andra kajaker som verkade vara paddlade av ett grabbgäng och de hade haft fest såg det ut som. En vidunderlig utsikt från kupan var det i alla fall. Vi gav oss sen av för lunchpaus på Stickelskär och hemfärden gick genom Missjöarkipelagen.

 Vi hade sån tur med väder och vind att hela turen blev att paddla i paradiset och Zdenek ledde oss med lugn och erfarenhet till underbara plaster långt ut i ytterskären.

Ett minne för livet. 

Turledare: Zdenek, Joakim
Deltagare: Ann, Per, Lars, Peter, Daniel.

________________________________________

Påannonsering av turen i samband med att turprogrammet släpptes:

Härlig natur i den Östgötska skärgården. En klassisk och alltid uppskattad tredagars tur. Vädret och vind styr vägvalen.

 • Grad: 3-4
 • Turledare: Zdenek Klimt
 • Hjälpledare: Joakim Thornell
 • Samlingsplats: Tyrislöt kajakuthyrning,
  klara för sjösättning fredag kl. 10.00
 • Kartor: St Anna & Gryt på Tyvek
 • Anmälan: senast 3/8 till Zdenek (max 12 deltagare) till
  klimtzdenek[at]gmail.com 070 547 68 19, eller
  thornelljoakim[at]gmail.com 070 302 61 33
  __________________________________________

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA