2019-05-18-19, Mälarvår, Ridöskärgården

Vi träffades till en sen lunch på Långholmens västra klippa.


Eftersom klockan var relativt mycket och det fanns en regnprognos, bestämde vi oss för en längre promenad runt ön på eftermiddagen. Vi fick kryssa rätt duktigt mellan trädfällen efter vinterstormen Alfrida liksom bävrarnas verk. Vi gick förbi torpet på tillbakavägen och i hagen syntes både biffkor och dovhjort.

Efter en trivsam middag kom med mörkret några försiktiga regnstänk som sedan eskalerade och det smattrade mot tältduken och dundrade under natten. Men på morgonen var regnet borta och egentligen hade vi inte drabbats alls av den inför helgen ödesmättade väderprognosen.

På söndagen paddlade vi bort till Lübecks sten där vi sedan lunchade. Efter detta gjorde vi ett besök till vraket vid Sävholmen innan kosan åter styrdes mot hemmahamnarna.

Med på turen var Karl H, Alena K, Peter E, Anette R och Staffan Ö

  •  
Ramsundaån kan bjuda på vacker paddling

Anette
Alena
Alena och Anette
Peter och Kalle njuter afton
Mot Lübeck
Stafffan

 

Så här skrev vi inför turen :

Från norr och söder möts vi, paddlare från Västmanland och Södermanland, i den fina Ridöskärgården. Det här är en tur då vi kan njuta av att lyssna och titta på fåglar och växter. I den rika Mälarnaturen är maj en fantastisk tid då naturen formligen exploderar av liv efter det kalla halvåret. Vi tar lite extra tid för någon promenad och tältar på lämplig ö beroende på vindriktningen. Lupp, kikare och mobil rekommenderas för den vetgirige.

Välkommen med på årets första tur !

Grad: 3

Turledare Norr: Staffan Öström
Turledare Söder: Karl Hogård

Sjösättning Norr: Vretbobadet (vid Mårtenshamn), på vattnet 10:00
Söder: Mora, samling 09:00 Vi räknar med att vara åter till startplatserna senast 16:00 på söndag. Samlastning av bilar stöttas av turledarna.

Karta: Se bild nedan

Anmälan till Staffan, 070-281 80 01
Anmälan till Kalle, 0705 192 128

Max 12 deltagare