2019-05-25 Stallarholmen

Lördagspaddling på nytt område för Havspaddlarna.

Vi var 10 till antalet som startade från badplatsen vid Stallarholmen. Start lite efter 10, vi var nog alla lite ringrostiga och Stallarholmen ligger nära men ändå lite längre bort än man tänkt sig!

Start österut förbi Stallarholmens bebyggelse. Kolsundet kan vara förrädisk vintertid men nu gled vi igenom i vattnet utan problem. Vi stävade vidare mot Mälsåkerslott. Några beundrade slottet och några hade behov av att få lite fast mark under fötterna. Tegeltorpsudd var målet för vårt första stopp. Ganska precis 10 km och 2 timmar kunde vi avläsa på GPSen. Lunch intogs samtidigt som vi kollade den nya medlemsaspiranten. Roligt om vi kan bli fler. Reträtten skedde i ungefär samma spår och ledaren försökte dra ned på tempot något. Tur var väl det eftersom det innebar en strålande sol vid fikastoppet som blev vid en badplats strax före Kolsundet.

Med nya krafter och öppna kragar paddlade vi sista biten i strålande sol. Badande barn blockerade badbryggan så vi tog upp kajakerna på den intilliggande gräsplanen. Klockan visade då 16:13 och loggen 19,7 km.

Tankar fanns i början på veckan att flytta turen till söndag pga de usla väderutsikterna. Att inte flytta visade sig bli ett lyckokast. Uppehåll hela dagen samt ett uppsprickande molntäcke på vägen åter. Minnena blir så väldigt mycket bättre när turen avslutas i solsken …..

Per Janze och Roger Nordmark
Med på turen var: Anders, Lars, Gertrud, Ann, Zdenék, Simone, Alena samt Anette som agerade kö karl.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_________________________________________


PÅANNONSERING AV TUREN

Vårpaddling i nytt revir
Vi paddlar ofta i närområdet eller i saltvatten. Vid denna tur utökar vi vårt revir och provar på området öster om Stallarholmen.

Vårpaddling i nytt revir
Vi paddlar ofta i närområdet eller i saltvatten. Vid denna tur utökar vi vårt revir och provar på området öster om Stallarholmen. Eftersom denna tur ligger i början av paddelsäsongen kommer tempot att vara behagligt lugnt för att väcka sovande vinterpaddlarmuskler.

Heldagspaddling Stallarholmen 25 maj med start 10.00, färdig i kajaken.
Vi räknar med att vara åter vid iläggningsplatsen ca kl. 16

  • Turledare: Per Janze
  • Hjälpledare: Roger Normark
  • Samlingsplats: Iläggning sker vid bron
  • Grad: 2 i lugnt tempo
  • Badplatsen till vänster efter broöverfarten till Stallarholmen.
  • Anmälan till: per.janze@gmail.com alt 073-960 71 61