2018-06-15–17, Roslagen

Varmt och gott i Roslagen !!Turen var i år framflyttad två veckor, vilket märktes på vädret som var mycket behagligare än tidigare år. Vi startade på fredagen från norra Vätö efter att ha ätit en lätt lunch då några långväga startat tidigt på morgonen. Vinden var kraftigt sydvästlig och vi följde Vätös östra sida ganska tajt. Det var lagom friskt när vi först korsade Norrtäljeviken över till Gräddö och straxt senare från Rådmansö till Tjockö. Vi tog en snabbfika invid land på Rovholmen innan vi paddlade upp och tältade vid den fina kanalen på Långskäret.

På lördag gick vi i en sydlig båge österut, nu hade vinden avtagit, och lunchade på Stora Vidskäret. Intressant nog hade vi noterat ett tranpar som föreföll häcka på de yttersta skären. På eftermiddagen paddlade vi upp till och roade oss med labyrinterna på Vattungarna. Efter detta sökte vi upp Betsebergen på Gisslingö där vi kunde tälta på samma fina plats som föregående år. Denna gången såg vi inga mufflon, men istället en gråsäl som nyfiket tittade på oss när vi på kvällen provade tjeckisk öl, Breznak. Den skulle bara veta hur gött man kan må. Därefter sov vi gott.

På söndag morgon var det lugnt och dimmigt och vi tuffade på längs Gisslingö och Lidö till Mellanholmen där vi tog en kort lunchpaus. Efter detta medvind upp till startplatsen.

Med på turen var Alena, Kalle H, Zdenek, Roger N och Staffan

En Holländare på besök

En sittbrunnspaus efter överfarten till Tjockö
Tältning vid Långskärskanalen

Nyväder på gång i yttre Nordre arm

Vilse i Vattungarnas labyrinter
Middag på Gisslingö
Rogers Zegul Bara elegant parkerad
Kartsnack
Klipporna vid Gisslingö
En vacker lördagkväll

 

 

__________

 

Så här skrev vi innan :

Vädret ger möjligheterna, men grundplanen är sjösättning vid Kapellskär och sedan en tur över Rödlöga och Norrpada. Finfint. Vi har höjt säkerhetsambitionerna i föreningen och vid behov ska alla deltagare kunna klä sig för 45 minuter i 10-gradigt vatten. Badvatten i vikarna kan vara ett par grader varmare. Fina klippor och mycket sol utlovas !!

Grad:                    4
Anmälan :          Till Staffan senast tisdag kväll, koordinering av bilar.
Ledare :               Staffan Öström, 0702 818 001, Staffan 
                                Roger Nordmark (hjälpledare)
Deltagare:          Max 8
Startplats:         Beroende på väder, men plan A är ifrån Kapellskär.
Tider :                 Färdiga i kajakerna kl.10.30 och avslutning ca 16 på söndag