2018-11-19, Årsmöte

Årsmötet 2018 i ord och bild 

Knappt trettio medlemmar hade slutit upp i SOK´s klubbstuga Orientalen. Vid dörren möttes alla med en varm kopp glögg.

Först ut var Per Fredin från Aktivt Uteliv som berättade om sortimentet och  visade sin välvilja mot föreningen genom att ge oss medlemsrabatt på kajaker och paddelutrustning. Han påpekade att det nu mest är vintersport framme och att man så här års bör slå en signal innan ett besök för att paddelprylar ska kunna plockas fram.

Nästa programpunkt blev en genomgång av medlemsenkäten som Ann presenterade. Den återges inte här, men kommer att läggas in på medlemssidan.

Kvällens föredragshållare var Hans Stipek från Mestute i Eskilstuna. Han inledde med att visa en klatschig film med inslag av modern musik om Mestutes verksamhet. Företaget ordnar avancerade turer under säkra former för oftast, men inte alltid, vana paddlare.  Han berättade om hur grupper och enskilda paddlare fungerar när förhållandena kanske är mer utmanande än vad deltagaren tänkt sig. Mycket nyttigt sades och vi kunde känna igen oss i många situationer.

Efter detta blev det en paus för smaskiga smörgåsar med kaffe som föreningen bjöd på.

Loggboken på Stora Sandskär lockade många besökare. Mesta besökare var Zdenek Klimt och det hedervärda lottningspriset gick till Inger Hester.

Nästa programpunkt var avtackningen av funktionärer där alla goda kämpar fick var sin ros av Lena-Lill.

Bronek berättade om kommande tur till Kefalonia, praktikaliteter och paradislivet i den Grekiska övärlden.

Nu tog själva årsmötet vid där Knut lotsade oss säkert genom paragraferna och Staffan tog noteringar.

Ann berättade sakkunnigt om räkenskaper, hur summan alltid blir noll och att det finns en plan för att den ska bli det även nästa år.

Den nya styrelsen, som består av Ann Ulmehag, Anders Segerberg, Bronek Tobola och Staffan Öström, har att konstituera sig.

Till revisorer valdes Per Janze och Margareta Faber.

Till valberedning valdes Zdenek Klimt och Christer Bergström.

Efter detta tog vi oss hem i vintermörkret väl laddade för ett nytt år i föreningens trygga famn !