2018-12-01, Adventspaddling

Det såg ut att bli en blöt och kall tillställning när snöblandat regn kom ner vid färden till kanothuset.

Men väl framme och med kajakerna i vattnet kom det efterlängtade uppehållet och vi gav oss av mot stora Sandskär. 5–6 m/s sydlig vind gav en ganska behaglig paddling längs med Almö-Lindös västra sida. Bävern hade kalasat på många träd ute på Stora Sandskär men som väl var sparat det med fiskljusboet. Vi gjorde upp eld, åt underbar sockerkaka och hade glögg i överflöd.

God Jul på er alla !!

Vi som paddlade var Daniel och Zdenek

Daniel och Zdenek på Stora Sandskär

 

Elden, lika viktig för människan som glöggen.

 


Så här skrev vi innan turen.

Vi startar från anvisad plats, kanske från kanothuset i Västerås , startklara sittandes i färdiglastade kajaker kl 10:00. Vi siktar på St Sandskär, men väder och vind bestämmer målet. Glögg kommer att serveras av föreningen och den som bjuder på fikabröd får ära och berömmelse.

Grad: 3
Ledare 1: Daniel Dahlblom, 070-3880820, daniel.dahlblom[at]home.se
Ledare 2: Erik Gunnarsson, 070-532 08 53, erik.gunnarsson[at]tele2.se
Startplats: Björnöbron
Beskrivning: Välkomna på året sista klubbtur, den årliga adventspaddlingen!