2018-05-19–20. Mälarnaturens majprakt

Denna varma maj var en försmak på den heta sommar som skulle följa och för att vara maj var det ett ypperligt skönt väder i kontrast till de senaste två årens lite kärvare klimat.

Västeråsarna möttes upp på Kärrbofjärden och paddlade ner till överenskomna Måholmen. Eskilstunaborna kom strax efter och vi spikade upp våra tält. Där låg en motorbåt som även den stannade för natten och vi hade en del överbryggande umgänge utan att hindras av olika båttyper.

På eftermiddagen tog vi en väl granskande tur runt Aggarön, men gick inte iland. Väl hemkomna till Måholmen dukade vi upp mat och dryck enligt bästa förmågor och vi satt och ljög tills det blev mörkt. Någon påpekade att det fanns mygg, men vet inte om alla noterade det.

Vi tog som vanligt en promenad före sjösättning och denna gången till halsen mot Nysslingen. Kanske inte mest sällsynta men dock oväntade djuret var en mört som låg i skogen. Blir i hård konkurrens med mygga, vald till årets djur. Tidigare år har det varit mård, trana och bäver.

Turen avslutades på Högholmen väster om Ridön, en fin plats med sandstrand åt två håll. Vi åt lunch, latade oss lite och paddlade sedan hem till varsitt håll.

Deltagare : Kalle, Alena, Heikki, Knut, Meta och Staffan

Lunch
Kalle o Alena
Vid Aggaröns hamn
Paus på norra Aggarön

Kalle o Alena 

Middag på Måholmen

Högholmens fyr, lunchplats på söndagen


Från Kalendariet :

Från norr och söder möts vi i den fina skärgård som skiljer och förenar. Spännande vilda djur och kor brukar vi kunna se fram emot, liksom blommor och fågelsång ! Detta blir årets första tälttur i den ombytliga månaden maj, det är trivsamt vanligt med badvarma dagar men kanske svala nätter. Kikare och flora är trevliga tillbehör vid sidan av god mat och dryck.

Grad: 3
Ledare 1: Staffan Öström, 0702 818 001, staffan.ostrom[at]gmail.com
Ledare 2: Karl Hogård, 0705 192 128, karlhogard[at]gmail.com
Deltagare: max 12
Anmälan : Senast torsdag kväll den 17:e
Startplats: Vretboudde på Västmanlandssidan och Mora på
                       Södermanlandssidan.
Tider : i vattnet 10:00 på lördag och avslutning runt 16 på söndag 
              eftermiddag.